5 juni 2009

Därför säljer Axfoods butiker endast krav-märkt ekologiskt kött

För den som går och handlar finns det en hel del olika märken som ger konsumentinformation att hålla reda på.

Av: Åsa Domeij

När det gäller ekologiska produkter så finns det två olika märkningar. Det finns EU-ekologiskt som bygger på att de krav som ställs på ekologisk produktion enligt EU är uppfyllda. Men det finns också KRAV-märkning som på en del punkter ställer högre krav en EU-ekologiskt. KRAV-reglerna har högre krav på djurskydd än EU-ekologiskt. Axfood gjorde en konsumentundersökning som visade att ett viktigt motiv för de kunder som köper ekologiskt är just djurskydd. Därför satsar vi nu på vårt eget KRAV-märkta ekologiska kött och vi ser till att paketen är tydligt märkta med KRAV-märket.

Har du märkt att sortimentet av KRAV-märkt kött har blivit bättre i våra butiker? Är det något särskilt som du saknar?

Ekologiskt