Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Därför säljer Axfoods butiker endast krav-märkt ekologiskt kött

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood 5 juni 2009

För den som går och handlar finns det en hel del olika märken som ger konsumentinformation att hålla reda på.

För den som går och handlar finns det en hel del olika märken som ger konsumentinformation att hålla reda på.

När det gäller ekologiska produkter så finns det två olika märkningar. Det finns EU-ekologiskt som bygger på att de krav som ställs på ekologisk produktion enligt EU är uppfyllda. Men det finns också KRAV-märkning som på en del punkter ställer högre krav en EU-ekologiskt. KRAV-reglerna har högre krav på djurskydd än EU-ekologiskt. Axfood gjorde en konsumentundersökning som visade att ett viktigt motiv för de kunder som köper ekologiskt är just djurskydd. Därför satsar vi nu på vårt eget KRAV-märkta ekologiska kött och vi ser till att paketen är tydligt märkta med KRAV-märket.

Har du märkt att sortimentet av KRAV-märkt kött har blivit bättre i våra butiker? Är det något särskilt som du saknar?

Kategorier: Ekologiskt
Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood

Om skribenten

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood

Åsa Domeij är Axfoods hållbarhetschef och ordförande i Delegationen för cirkulär ekonomi. Tidigare har hon bland annat varit verksam inom SLU och suttit i riksdagen för Miljöpartiet. Hon har bloggat om hållbarhetsfrågor på axfood.se sedan 2009. I bloggen vill Åsa inspirera till mer hållbar matkonsumtion och -produktion. 2021 utsågs hon till en av Sveriges 20 mäktigaste inom hållbarhet av Aktuell Hållbarhet.