10 december 2009

Pantpengar till barn i Elfenbenskusten

Axfood jobbar på för att bli bättre på socialt ansvar. En viktig del i det arbetet är förstås att ha bra sociala revisioner hos leverantörer och att verkligen följa upp revisionerna för att se till att arbetsförhållandena verkligen förbättras.

Av: Åsa Domeij

Nu påbörjas också ett samarbete med Rädda barnen. Alla Axfoods kedjor kommer att ha samarbetsprojekt med Rädda barnen. På Willys kommer man att bygga om pantautomaterna så att kunderna får möjlighet att skänka sina pantpengar till Rädda barnen genom att välja att trycka på en gåvoknapp. Pengarna kommer att gå till utbildningsprojekt för barn i Elfenbenskusten. Jag tror att väldigt många kommer att välja att skänka pengar. Det är så enkelt att bara trycka på en annan knapp. Dessutom är det oftast inte fråga om så väldigt stora belopp. Men många små gåvor blir tillsammans stora.

Samarbetet med Rädda barnen är långsiktigt och kommer att stegvis utvecklas med nya aktiviteter i butikerna. Har du idéer om aktiviteter i butik som skulle kunna bidra till mer pengar till Rädda barnen?

Klimat