Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Varför sälja Halal-kyckling?

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood 7 december 2010

Jag fick en fråga till bloggen om varför Axfood säljer halal-kyckling.

Jag fick en fråga till bloggen om varför Axfood säljer halal-kyckling.

Det enkla svaret är att det finns en efterfrågan. En del tror att slakten för kycklingarna är sämre ur djurskyddssynpunkt men det stämmer inte. Det handlar om ett regelverk där det ingår exempelvis riktningen mot Mecka och att det ska finnas tillgång till religiös person

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood

Om skribenten

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood

Åsa Domeij är Axfoods hållbarhetschef och ordförande i Delegationen för cirkulär ekonomi. Tidigare har hon bland annat varit verksam inom SLU och suttit i riksdagen för Miljöpartiet. Hon har bloggat om hållbarhetsfrågor på axfood.se sedan 2009. I bloggen vill Åsa inspirera till mer hållbar matkonsumtion och -produktion. 2021 utsågs hon till en av Sveriges 20 mäktigaste inom hållbarhet av Aktuell Hållbarhet.