26 augusti 2011

Halal fortsätter engagera

I sitt inlägg kommenterar IKA min synpunkt att vår halal-kyckling är sämre än icke-halal kyckling. Hon menar att importerat kött är sämre ur djurskyddssynpunkt än svenskt.

Av: Åsa Domeij

Jag tror att vi "pratar" förbi varandra. Jag håller helt med om att importerat kött ofta är sämre än svenskt kött ur djurskyddssynpunkt. Svenska djurskyddsföreskrifter ligger oftast på en högre nivå. Det ställs t ex högre krav på utrymme för slaktsvin och kycklingar. Men nu gällde diskussionen om danska halal-kycklingar som vi säljer slaktas på ett sämre sätt än icke-halal kycklingar från Danmark och där är det inga skillnader som har betydelse ur djurskyddssynpunkt. Vi importerar också andra typer av halal-kött än kycklingar men då ställer vi krav på att inte leverantören tillämpar obedövad slakt även om det är tillåtet med obedövad slakt i producentlandet.

Svenskt