Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Säsongsbloggare utsedd på Hemköp!

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood 5 april 2011

Hemköp satsar på att lyfta fram säsongsvaror både i butikerna och på sin hemsida med recept och tips. Att säsongsanpassa sina matvanor är som bekant smart på flera sätt.

Hemköp satsar på att lyfta fram säsongsvaror både i butikerna och på sin hemsida med recept och tips. Att säsongsanpassa sina matvanor är som bekant smart på flera sätt.

En anpassning till säsong är bra ur miljösynpunkt. Men det är också bra för plånboken och dessutom är kvaliteten på maten ofta som bäst när den har högsäsong.

Hemköp utlyste en tävling om att bli säsongsbloggare i 100 dagar. Vinnare blev Carolina Jonnor från Göteborg. Carolina kommer att ge inspiration och tips om säsongsmat de närmaste 100 dagarna! Det var verkligen stentuff konkurrens. Många bra skribenter ville vinna. Juryn motiverade sitt val av Carolina med: "....för sitt inspirerande och intresseväckande språk och sin lust för mat tillsammans med en stor portion humor som lyser igenom i texten".

Jag tänker i alla fall följa Carolinas texter de närmaste månaderna. Egentligen är månaderna på våren kanske de mest spännande och utmanande. För det kanske är lättare att associera säsongsmat med skördetid i vår närhet. Men jag tror att Carolina kommer att visa att säsongsmat är mer än så!

Kategorier: Svenskt Klimat
Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood

Om skribenten

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood

Åsa Domeij är Axfoods hållbarhetschef och ordförande i Delegationen för cirkulär ekonomi. Tidigare har hon bland annat varit verksam inom SLU och suttit i riksdagen för Miljöpartiet. Hon har bloggat om hållbarhetsfrågor på axfood.se sedan 2009. I bloggen vill Åsa inspirera till mer hållbar matkonsumtion och -produktion. 2021 utsågs hon till en av Sveriges 20 mäktigaste inom hållbarhet av Aktuell Hållbarhet.