5 april 2011

Säsongsbloggare utsedd på Hemköp!

Hemköp satsar på att lyfta fram säsongsvaror både i butikerna och på sin hemsida med recept och tips. Att säsongsanpassa sina matvanor är som bekant smart på flera sätt.

Av: Åsa Domeij

En anpassning till säsong är bra ur miljösynpunkt. Men det är också bra för plånboken och dessutom är kvaliteten på maten ofta som bäst när den har högsäsong.

Hemköp utlyste en tävling om att bli säsongsbloggare i 100 dagar. Vinnare blev Carolina Jonnor från Göteborg. Carolina kommer att ge inspiration och tips om säsongsmat de närmaste 100 dagarna! Det var verkligen stentuff konkurrens. Många bra skribenter ville vinna. Juryn motiverade sitt val av Carolina med: "....för sitt inspirerande och intresseväckande språk och sin lust för mat tillsammans med en stor portion humor som lyser igenom i texten".

Jag tänker i alla fall följa Carolinas texter de närmaste månaderna. Egentligen är månaderna på våren kanske de mest spännande och utmanande. För det kanske är lättare att associera säsongsmat med skördetid i vår närhet. Men jag tror att Carolina kommer att visa att säsongsmat är mer än så!

Svenskt

Klimat