31 januari 2014

Ekogala och pris för ekologisk färdigmat

Igår var det dags för den årliga Ekogalan på Grand hotel i Stockholm. Det var fullsatt på galan och väldigt bra stämning. Vi var väl representerade från Axfood och hade en utställning med vårt varumärke Garant Ekologiskas produkter.

Av: Åsa Domeij

I år var stämningen väldigt optimistisk när det gäller den utvecklingen av den ekologiska försäljningen. Det har varit ett par år av små ökningar inom dagligvaruhandeln, medan offentlig sektor kraftigt har ökat sin konsumtion av ekologisk mat. Men under 2013 vände det och det blev åter en bra utveckling inom handeln. Frukt och grönt samt mejeri har haft en särskilt positiv utveckling.

Åsa paradiset

Axfood sponsrar galan och delar därför ut ett pris: "Garants ekostjärna". I år var det företaget Green ´n Lean som utvecklar vegetarisk och ekologisk färdigmat för frysen som vann. I butikernas frysdiskar är det brist på såväl ekologisk som vegetarisk färdigmat så det finns all anledning att tro att försäljningen av produkterna ska kunna utvecklas på ett bra sätt. Ett fokus på både hälsa och miljö ligger i tiden.

garant eko mejeri

gala

Ekologiskt