24 februari 2016

Garants 50/50-korv – kvalitet med lägre kötthalt

Under gårdagen medverkade jag på Korvakademins pressträff inför Korvfestivalen som pågår 12-13 mars i Stockholm, där Axfoods varumärke Garant kommer att lansera sina nya så kallade 50/50-korvar.

Av: Åsa Domeij

Historiskt sett har hög kvalitet på korv likställts med hög kötthalt. Detta beror på att korv med lägre kötthalt tidigare har inneburit lågpriskorvar med trista tillsatser. Allt fler konsumenter vill, och väljer att, äta mer vegetarisk kost, både med hänsyn till miljön och den egna hälsans skull. Självklart ska de inte behöva sluta äta korv! Garants 50/50-korvar är ett exempel på att det går att göra god korv med låg kötthalt, där 50 procent av ingredienserna istället för kött är vegetabiliska råvaror av hög kvalitet!

eko

 

Under våren utökar alltså Garant sitt korvsortiment med dessa 50/50-korvar, som till hälften består av svenskt ekologiskt kött, och till hälften fina, vegetabiliska råvaror som exempelvis mungbönor, kikärter, bovete och korngryn.

Jag har förhoppningar om att framtidens köttkonsument kommer att äta mindre mängder kött, och istället vid enstaka tillfällen satsa på kvalitetskött från djur som haft det bra och som har fötts upp på ett sätt som inte kräver mycket antibiotika. Och sedan kombinerar det fina köttet med en stor mängd grönt. Gott, nyttigt och miljövänligare!

Ekologiskt

Svenskt

Klimat