16 oktober 2017

En på många sätt god lunch

I fredags passade jag på att göra en utflykt till Veddesta norr om Stockholm. Det var nämligen dags för Maträtt, ett café och en lunchrestaurang som drivs i Matmissionens regi, att slå upp portarna för första gången.

Av: Åsa Domeij

Rätterna som serveras tillagas på varor som annars skulle blivit matsvinn och säljs till reducerade priser. Målet är att minst hälften av rätterna ska bestå av mat från livsmedelsdonationer. Här ska också, precis som på Matmissionen, personer arbetsträna för att lättare kunna ta sig in på arbetsmarknaden.

Hur smakade då maten? Min köttgryta var både vällagad och rikligt tilltagen. Även mitt sällskap gav tummen upp för matpajen respektive den vegetariska soppan som fanns på menyn. Och visst smakar maten lite extra gott när man vet att den gjort en insats både för klimatet och ekonomiskt utsatta! Därför rekommenderar jag varmt att göra ett stopp på Maträtt för en lunch eller fika – och att samtidigt passa på att handla något på Matmissionen som ligger bredvid.

Klimat

Matsvinn